Wat is So Be It?

De missie en visie van So Be It zitten verweven in de naam. De letterlijke vertaling is ‘het zij zo’,
wat te maken heeft met acceptatie. Acceptatie van wat er speelt en wie jij bent.


Er zijn drie factoren waardoor je acceptatie kunt vinden:
Sociaal contact, Bewust in balans en Inzicht in welbevinden.

Drie methodieken die ik toepas om jou te helpen dit bereiken zijn:
ontspanning, erkenning en tastbaarheid.

Elke letter staat voor een begrip.

Sociaal contact
Als mens heb je behoefte aan contact en verbondenheid. Aan iemand die oprecht naar je luistert en betrokkenheid toont. Iemand die aandacht voor je heeft en waarmee je intiem kunt zijn.

Ontspanning
Hierbij gaat er om je hoofd leeg te kunnen maken en het lichaam te ontspannen. Het is belangrijk te leren wat ontspannen voor jou is en wanneer je dit beleeft.


Bewust leven
De balans tussen denken en voelen vinden. Tijd maken voor wat jij belangrijk vind, genieten, waarderen en energie halen uit dingen.

Erkenning
We willen allemaal voelen dat we van belang zijn. Dat we gezien worden, waardering en begrip krijgen voor wat we doen. Voor wie we zijn zoals we zijn. En we willen erkenning voor de pijn die ons soms is aangedaan. Waar heb jij dit nodig en hoe geef je het?


Inzicht in welbevinden
Hoe ziet je levensstijl eruit? Is er zelfvertrouwen, veiligheid en zekerheid? Maar ook: Wanneer eet je? Wat drink je? Hoe beweeg je? Is er regelmaat?

Tastbaar
Door middel van aanraking zijn emoties vaak meteen voelbaar. Je zintuigen zijn een krachtig instrument waar je veel van over jezelf kunt leren.